Henry Otgaar

Mijn naam is Henry Otgaar,

Ik ben de trainer van een Indonesische krijgskunst genaamd Pencak Silat.  Mijn school ligt in Maastricht en we trainen voornamelijk op twee locaties (De Boeckel De Heeg, Stichting Moetiara Maloekoe).

Ik train sinds mijn vijfde jaar al Pencak Silat en heb mijn eerste lessen van mijn grootvader mogen ontvangen. Hierna heb ik mij verder verdiept in meerdere Pencak Silat stijlen en andere gevechtskunsten zoals Taekwondo, Judo, Pukulan en Tai Chi.

Het doel van mijn school is het streven naar een nobel karakter. Om dit doel te verwezenlijken wordt elke training aandacht besteed aan zowel de lichamelijke als geestelijke leer. Met de lichamelijke training wordt getracht om via (on)gewapende technieken een aanval van een tegenstander te kunnen neutraliseren. Met behulp van de geestelijke leer zoals meditatie wordt gepoogd om de rust en balans in de kunst en daarbuiten te behouden. Beide trainingen versterken elkaar.

Pencak Silat is voor iedereen: voor jong en oud, man en vrouw. Iedereen is geschikt om deze nobele krijgskunst te leren.

Met vriendelijke groet, Henry Otgaar

 Henry Otgaar is hoofdtrainer van de Pencak Silat school:
Panca Sila Maastricht.