Tai Chi

Tai Chi is een bewegingsvorm uit China die enkele honderden jaren geleden is ontwikkeld. Tai Chi wordt gezien als een hele goede manier om je lichaam en geest weer tot rust te brengen.
De lessen bestaan uit een korte ‘warming-up’ die voornamelijk bestaat uit het goed leren voelen van je balans en het heel licht losmaken van je gewrichten. Daarna gaan we over naar de vorm, die bestaat uit een aantal vaste bewegingen die herhaald worden. Het zijn geen zware gymnastische oefeningen of belastende bewegingen, de nadruk ligt vooral op het bewust voelen en waarnemen van je eigen lichaam en worden vooral langzaam en met grote aandacht uitgevoerd.

Tai Chi heeft de volgende doelen:

  • Lichaamsbewustzijn verbeteren
  • Stabiliteit vergroten
  • Balans versterken
  • Ontspannen in het leven staan
  • Concentratie opbouwen

Tai Chi is ook zeer toegankelijk voor mensen met lichamelijke klachten en de 55-plussers.

Deelnemer aan het woord – Annette Riezebos 

Ik ben 5 jaar geleden begonnen met Tai Chi.

Evenwichtsproblemen en rugklachten waren destijds een belemmering.  Gaandeweg de jaren zijn mijn evenwicht en rug verbeterd.

In het begin heb ik veelal meegedaan op een krukje, wat bij deze sport goed mogelijk is. Vooral met de toepasbaarheid bij dagelijkse activiteiten ben ik erg blij, zoals: De aandacht bij en het bewust neerzetten van de voeten in diverse situaties en plekken maakt, dat ik meer in mijn kracht en bij mijzelf kan blijven. Door een andere houding aan te nemen of mijn voeten iets te verplaatsen en/of mijn knieën licht te buigen ervaar/voel ik meer kracht in mijn lijf en ontlasting van mijn rug.

De verfijning van mijn houding en het in de vertraging bewegen geeft meer rust in lichaam en geest.

Tai Chi wordt gegeven op:

Maandag            19.00 – 20.00 uur.
Donderdag         10.30 – 11.30 uur.

 

EQuilibrium Maastricht: Tai Chi, Yoga, Inner Strength +Zelfverdediging voor vrouwen

EQuilibrium Maastricht

De volgende groepslessen: Tai Chi, Yoga, Zelfverdediging voor vrouwen en Inner Strength maken deel uit van EQuilibrium Maastricht. EQ Maastricht is een dojo/centrum waar deze verschillende bewegingsvormen wekelijks in een groep wordt beoefend. Bij EQ Maastricht bestaat de mogelijkheid om alle bewegingsvormen op een eenvoudige manier te combineren. Het is zelfs ook mogelijk om bij EQ een of meerdere individuele, op maat gemaakte lessen te krijgen, om verder te kunnen komen in bijvoorbeeld je eigen sportbeoefening.

www.eqmaastricht.nl