Yoga

Hoe ziet een EQ-Yogales eruit?

Hoe ziet een EQ-Yogales eruit?

Het eerste deel bestaat uit oefeningen om het lichaam ‘los’ te maken (in liggende, zittende en/of staande houdingen). Daarna doen we een langere ontspanningsoefening of geleide meditatie liggend op de mat. Dan volgen de
Yogahoudingen (âsana’s). We ronden de les meestal zittend af met een korte geleide meditatie of eenvoudigweg zitten in stilte.

Alle oefeningen voeren we mindful uit, dus met volle aandacht. We worden ons meer bewust van de beweging van onze adem en krijgen op deze manier een beter contact met ons lichaam, ons innerlijk en onszelf.
Waarom zou je aan een EQ-Yogales deelnemen?

De motivatie om deel te nemen aan Yoga kan heel verschillend zijn; sommigen zijn op zoek naar Q-time voor zichzelf, anderen vinden dat Yoga hen ontspanning biedt, maar het kan ook zijn dat ze komen omdat ze last hebben van fysieke ongemakken (zoals gespannen schouders, rugpijn, gewrichtspijnen). Ook wanneer je het gevoel hebt dat je leven niet in balans is, te veel stress en te weinig tijd voor rust en genieten, als je het gevoel hebt dat je steeds weer over je eigen grenzen heen gaat kun je op een gegeven moment kiezen voor Yoga.

Naast alle fysieke voordelen die Yoga biedt zul je ook merken dat de aandacht en de concentratie zal verbeteren. Op het pad van Yoga ontwikkel je ook fysieke en mentale stabiliteit, evenwichtigheid, wilskracht en zelfvertrouwen.
Deelnemer aan het woord–Gret Wolfs

Wat de wekelijkse Yoga-lessen voor mij betekenen?

-Thuiskomen in mezelf, ijkpunt van de week.
– In een veilige en vertrouwde sfeer het juiste doen voor mijn lijf, aangestuurd
door een zeer vakkundige leiding van de docent.
– De lessen zijn op maat, aandacht voor persoonlijke belemmeringen.
– Veel variatie en uitleg wat de oefeningen voor bepaalde onderdelen van je lijf
moet bewerkstelligen.
– Fysiek, spiritueel, psychisch en mentaal een opsteker voor mij: “batterij opladen”.
EQ-Yoga wordt gegeven op:

Dinsdag 09.00 – 10.30 uur
Dinsdag 18.30 – 20.00 uur
Donderdag 19.00 – 20.30 uur
Vrijdag 09.30 – 11.00 uur.

EQuilibrium Maastricht: Tai Chi, Yoga, Inner Strength +Zelfverdediging voor vrouwen

EQuilibrium Maastricht

De volgende groepslessen: Tai Chi, Yoga, Zelfverdediging voor vrouwen en Inner Strength maken deel uit van EQuilibrium Maastricht. EQ Maastricht is een dojo/centrum waar deze verschillende bewegingsvormen wekelijks in een groep wordt beoefend. Bij EQ Maastricht bestaat de mogelijkheid om alle bewegingsvormen op een eenvoudige manier te combineren. Het is zelfs ook mogelijk om bij EQ een of meerdere individuele, op maat gemaakte lessen te krijgen, om verder te kunnen komen in bijvoorbeeld je eigen sportbeoefening.

www.eqmaastricht.nl