Beweeggroep 50+ Moetiara Maloekoe

Beweeggroep 50+ Moetiara Maloekoe
Stichting Moetiara Maloekoe biedt i.s.m. EQuilibrium Maastricht een gevarieerde beweegles aan dat Mensendieckgym heet en speciaal geschikt is voor de 50+er.
De les bestaat uit 50 minuten oefenen en 10 minuten samenzijn onder het genot van een kopje koffie/thee.
De inhoud van de Mensendieckgym-les is gevarieerd:

-Rustige en geconcentreerde oefeningen uit Tai Chi en Yoga (gunstig voor houding, adem en evenwicht/balans).
-Bewegen op muziek.
-Actieve spelvorm met materialen zoals een bal, stok, badmintonracket enz. (trainen van reactievermogen, aanleren van vaardigheden).
-Geheugentraining (dubbeltaken, onthouden, concentratie).
Wanneer?
Elke donderdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur.
Kosten: 20 euro voor 4 lessen of 7,50 per ‘losse’les.
Docent:
Jeannette Verbooy, Beweegcoach Moetiara Maloekoe Yogadocent & Oefentherapeut Mensendieck bij EQuilibrium Maastricht
Contactadres:
55+@moetiaramaloekoe.com
Na deze les bieden we 1 x per maand nog een extra les aan die je kunt volgen nadat je klaar bent met de Mensendieckgym-les, maar je kunt je ook apart opgeven voor
deze les:

Brein Gymnastiek
Creatief bezig zijn activeert het brein. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken in Europa en Amerika die dit bevestigen. Tijdens creatieve bezigheden leert men beter kijken, herkennen en probleemoplossend denken, daarnaast werkt het ook nog ontspannend wat weer een gunstig effect heeft op de algehele gezondheid.
Door creatieve workshops aan te bieden aan de 50+-groep, hopen we hen te leren om hun brein op een andere manier te activeren. Tijdens de workshops komen verschillende zaken aan bod zoals tactiliteit, het voelen van verschillende materialen en het prikkelen van de neuronen en zenuwen in de handen, kijken/waarnemen en dat omzetten in beeld, ruimtelijk denken en het spelenderwijs ontdekken van vormen kleur. Daarnaast maken we gebruik van het OM-denken, voor bijvoorbeeld druktechnieken moet de afbeelding negatief gemaakt worden om een positieve afdruk te krijgen, dat vergt technisch inzicht en het gebruik van een ander deel van het brein, dan wanneer we gewoon een afbeelding kopieren.
Dat tekenen goed is voor de oog-handcoördinatie weten we al langer, net zoals dat het een goede manier is om de motoriek te verbeteren. Door bepaalde ‘stromings’-oefeningen te gebruiken wordt de deelnemer gestimuleerd andere hersendelen te gebruiken dan gewoonlijk en zo buiten zijn eigen ‘box’ te denken. Mensen zijn vaak vastgeroest in de eigen gewoonten, zeker op latere leeftijd. Om het brein fris te houden helpt het al om kleine routines te doorbreken, zoals bijvoorbeeld een keer een andere route naar de supermarkt te nemen. Zo werkt het ook met creatieve oefeningen, door mensen te stimuleren net even anders te laten werken/bewegen/handelen.

Wanneer?
Donderdagmiddag na de Mensendieckgym-les van 14.30 – 15.30 uur.
Kosten: 5 euro per les
(incl. materiaal en koffie/thee)

     
Docent: Jeannette Verbooy, Beweegcoach Moetiara Maloekoe
Contactadres:
55+@moetiaramaloekoe.com

www.moetiaramaloekoe.com

Stichting Moetiara Maloekoe: 50+ Beweeggroep